Remvloeistof, hoe te controleren en welke is het beste?

Remvloeistof is een essentiële vloeistof wanneer u de auto tot stilstand wilt brengen. Het is daarom aan te raden om het niveau van de remvloeistof goed op peil te houden en regelmatig te vervangen wanneer dit nodig is. Hoe werkt dit precies en waar moet u op letten?

Remvloeistof is de vloeistof die ervoor zorgt dat de remmen gaan werken wanneer u op het rempedaal trapt. De remmen van de auto moeten in werking gesteld worden. Het is de vloeistof die de remmen op druk brengt en daarom is het belangrijk dat deze vloeistof op peil is. Omdat de remmen zullen slijten, kan het zijn dat de remvloeistof onder het minimale peil gekomen is. Het gevolg is dat het moeilijker zal worden om te remmen. U kunt op internet remvloeistoffen kopen om het reservoir bij te vullen, maar hoe werkt dat precies?

Remvloeistof, hoe te controleren

Het controleren van de remvloeistof

Aangezien remvloeistof essentieel is om de auto tot stilstand te brengen, is het belangrijk dat er genoeg vloeistof in het reservoir zit. Dit reservoir vindt u onder de motorkop. Er zal een reservoir zijn met een rond symbool erop en twee strepen ernaast. Dat is het reservoir van de remvloeistof. Naast het reservoir vindt u een tweetal strepen. Die strepen duiden het minimale en het maximale niveau aan. Het is de bedoeling dat de vloeistof zich tussen de twee lijntjes bevindt wanneer de auto recht staat. Is dat niet het geval, dan moet de vloeistof bijgevuld worden. U kunt op internet remvloeistoffen kopen, maar let u er wel goed op dat u hetzelfde soort koopt als reeds in het reservoir zit. Niet alle soorten zijn te combineren en het is belangrijk dat het remsysteem goed werkt.

Wanneer moet de remvloeistof vervangen worden?

Wanneer de remvloeistof onder het peil is, kunt u de vloeistof bijvullen, maar het is tevens een goed moment om u af te vragen wanneer de vloeistof voor het laatst vervangen is. Remvloeistof heeft namelijk een bijzonder vervelende eigenschap: Het trekt water aan. Wanneer er teveel water in de vloeistof zit, zal het niet genoeg kracht op de remmen kunnen zetten om de auto tot stilstand te brengen. De betere garages raden u aan om elke twee jaar de remvloeistof volledig te vervangen. Dit zorgt ervoor dat u geen risico loopt en dat er nooit teveel water in het systeem aanwezig zal zijn. Het vervangen van de remvloeistof is een bijzonder eenvoudige klus, maar onthoud wel dat er twee mensen nodig zijn om de remmen op druk te zetten.

Remvloeistof

Welke remvloeistof moet u hebben?

Er wordt aangeraden om altijd de remvloeistof te vervangen door de remvloeistof die al aanwezig was. Wanneer u de remvloeistof alleen bij gaat vullen, is het goed om de vloeistof met hetzelfde soort aan te vullen. Niet alle soorten remvloeistof werken samen namelijk. Kijkt u daarom even in het onderhoudsboekje voordat u de remvloeistof bestelt op het internet.

Over de auteur