Valeo, pionier op het gebied van auto-onderdelen en innovatie

Auto-onderdelen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn goedkope auto-onderdelen die vaak snel kapot gaan bij een beetje pech, er zijn duurdere en meer kwalitatieve auto-onderdelen en in de top van de lijst staat Valeo, een producent van auto-onderdelen die stukken verder gaat dan de concurrentie.

 13931335_l

Wie de auto’s van vijftig jaar geleden vergelijkt met de auto’s die op dit moment rondrijden, moet toegeven dat er veel veranderd is. De achterliggende gedachte is gelijk gebleven: door een motor vooruit kunnen komen. Verder is er weinig gelijk gebleven. De innovaties hebben de laatste jaren een vlucht genomen, waarbij vooral gelet wordt op het milieu en het comfort voor de bestuurder. Valeo auto-onderdelen kopen is wat dat betreft de innovatie ondersteunen, want deze producent is altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Op dit moment heeft Valeo zich voorgenomen om de CO2-uitstoot flink terug te brengen door betere auto-onderdelen te leveren. Een moedig streven.

 

Ontwikkelingen en innovatie

 

Innovatie manifesteert zich niet alleen in de motor. Het is niet alleen meer vermogen en minder verbruik, het zit juist in de kleine onderdelen. Belichting die beter zicht geeft en langer mee gaat, remschijven die stroom kunnen opwekken voor de motor van een hybride auto, de ontwikkeling van assistentie voor de bestuurder op de momenten dat het lastig wordt om te rijden. Denk bijvoorbeeld aan achteruit parkeren, file rijden of wat te denken van de cruise control? Dit zijn de dingen waar Valeo dagelijks mee aan het werk gaat met bijna 80.000 werknemers in 29 landen, maar daar zal het niet bij blijven. De fabrikant wil uitbreiden en wereldwijd de naam gaan gebruiken om betere resultaten te behalen. En wanneer je de uitstoot wereldwijd wilt verminderen, dan zal je dat als bedrijf ook wel moeten.

 23319165_m (1)

Richting duurzaamheid

 

Net als veel andere fabrikanten werkt Valeo aan de duurzaamheid van het gebruik van de auto’s. Dat betekent niet alleen dat er gewerkt moet worden aan minder uitstoot, maar ook aan de productie van auto’s die zonder fossiele brandstoffen kunnen rijden en de daling van het aantal ongelukken en van de druk op de infrastructuur. Dat betekent dat er veel werk ligt in het onderzoek naar de innovaties die nodig zijn om de perfectionering van de systemen te kunnen garanderen.

 17980247_m

Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar dat is het helemaal niet. Valeo auto-onderdelen kopen kan namelijk gewoon online en wanneer je stap voor stap begint aan het toevoegen van de mogelijkheden in je eigen auto, dan weet je zeker dat het rijden een stuk makkelijker zal worden. Valeo is de pionier op het gebied van eenvoudiger en beter rijden en de toekomst belooft veel goeds voor deze producent, die constant bezig is met de verbetering van de onderdelen die wij dagelijks gebruiken om van A naar B te komen.

 

Valeo en Mister-Auto

 

Ontdek het volledige gamma van Valeo auto-onderdelen op Mister-Auto: je remmen, je koppeling en alle overige auto-onderdelen zijn beschikbaar.

16067301_m (2)

Over de auteur