Opel Astra auto van het jaar 2016

Onlangs werd de Opel Astra uitgeroepen tot de auto van het jaar 2016. Er waren meer dan 40 automodellen geselecteerd, maar de Opel Astra ging met de prijs naar huis. Het is niet de eerste prijs die de Opel Astra in ontvangst mag nemen en dat heeft onder andere te maken met de Opel Astra auto-onderdelen.

Opel Astra

Tijdens de verkiezing voor de auto van het jaar 2016 werden meer dan 40 auto’s voorgedragen aan de jury, die bestond uit een internationale samenstelling van 58 experts uit 22 landen. De Opel Astra kreeg een score van maar liefst 309 punten. Op nummer twee kwam de Volvo XC90 met 294 punten. De nummer drie werd de Mazda MX-5 met 202 punten.

Het is dus duidelijk dat de Duitse fabrikant met overmacht de winst naar zich toe wist te trekken, maar voor de meeste experts was dit geen verrassing. Opel heeft veel tijd besteed aan de ontwikkeling van de Opel Astra auto-onderdelen en dit resulteerde eerder dit jaar al in prestigieuze prijzen, zoals het Gouden Stuurwiel 2015 en SAFETYBEST 2015.

Niet de eerste keer voor Opel

Het is niet de eerste keer dat Opel de auto van het jaar verkiezing weet te winnen. De autofabrikant wist sinds 1964, de eerste keer dat de verkiezingen gehouden werden, de prijs al viermaal te winnen. De Opel Astra is de vijfde overwinning in dit rijtje. In 1985 was het de Opel Kadett die de auto van het jaar werd, in 1987 won de Opel Omega, in 2009 was het de Opel Insignia en in 2012 was het de Opel Ampere die de prijs binnen wist te slepen.

Al deze Opel modellen staan bekend om de innovaties die de auto’s beter, lichter en veiliger maken. Dit is vooral goed te zien bij de Opel Astra, maar volgens Opel is dit het begin van een nieuw tijdperk. We mogen dus nog veel meer gaan verwachten van de Opels die in de toekomst uit de fabriek zullen rollen.

Opel Astra auto

Een nieuw tijdperk

Opel is op dit moment hard aan het werk met nieuwe innovaties en nieuwe toepassingen. De Opel IntelliLink en de Opel OnStar zijn daar de beste voorbeelden van, maar ook wordt er gewerkt aan matrix verlichting die bereikbaar is voor alle segmenten van de markt. De lichtgewicht architectuur van de nieuwere modellen moet de rest van het plaatje af gaan maken, in combinatie met de dieselmotoren van de nieuwste generatie. In de tussentijd worden de bestaande modellen niet vergeten.

Er wordt nog altijd gewerkt aan de Opel Astra auto-onderdelen voor de markt en met de verkiezing van de Opel Astra tot de auto van het jaar 2016 is de kans groot dat de vraag naar deze auto sterk toe zal nemen. De verkiezing is immers prestigieus en wordt door veel mensen gevolgd als een betrouwbare graadmeter. Beter nieuws had Opel niet kunnen krijgen dit jaar.

Mister-Auto heeft een breed assortiment aan Opel Astra auto-onderdelen. Bekijk direct meer dan 300.000 verschillende onderdelen, ongeacht het merk of model van het voertuig. Bij vragen kunt u altijd direct contact opnemen met de klantenservice, en bij ons vindt u altijd de beste auto-onderdelen voor de beste prijs.

Over de auteur