De stad Amsterdam stimuleert verkoop van elektrische auto’s

De opkomst van de elektrische auto is geen nieuws meer. Het is een proces dat al maanden geleden in gang gezet werd, maar nu blijkt dat de grootste doorbrak al ophanden is. In Amsterdam zijn de taxibedrijven massaal overgegaan op de elektrische auto’s, zoals de Nissans die de verkoop van elektronische auto’s aan lijken te voeren.

Elektrische auto Amsterdam

De verkoop van elektrische auto’s is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Dit heeft alles te maken met de kosten voor de brandstof die hoger worden, maar er zijn meer factoren die bijdragen aan de gestegen afzet van de elektrische auto’s, waaronder de betere auto-onderdelen. De overheden stimuleren de elektrische auto’s, omdat deze veel minder belastend zijn voor het milieu.

Tegelijkertijd neemt de vraag naar fossiele brandstoffen op deze manier af. Nergens is dit zo goed te merken als in Amsterdam, waar tegenwoordig steeds meer taxibedrijven overgaan op de elektrische auto’s. Wat heeft ervoor gezorgd dat deze bedrijven ineens zoveel interesse hebben? Dat heeft te maken met de auto’s zelf, maar ook met de mogelijkheden die extern geboden worden.

De elektrische auto zelf

In het begin waren de elektrische auto’s vooral interessant, maar niet praktisch. Zij konden alleen kortere afstanden afleggen en hadden te weinig ruimte om echt praktisch te zijn. Dit is door de maanden heen veranderd. De Nissans kunnen gemiddeld meer dan 200 kilometer afleggen zonder te moeten laden. Dit komt door de verschillende auto-onderdelen die samenwerken om meer spanning op te bouwen, die opgeslagen wordt in de accu.

Elektrische auto

Zo zijn er al schokbrekers ontwikkeld die stroom op kunnen wekken voor de auto, maar ook de remschijven wekken extra laadspanning op, waardoor het bereik van de auto vergroot kan worden. De ontwikkeling van deze onderdelen gaat steeds verder, waardoor het bereik van de auto vergroot wordt. Daarnaast kan de auto zwaarder gemaakt worden door de extra mogelijkheden, en is er dus meer ruimte in de auto zelf beschikbaar.

De externe factoren

Het is belangrijk om de externe factoren ook aan te stippen bij het verklaren van het succes van de elektrische taxi’s- en elektrische auto’s in het algemeen. Zo wil de gemeente Amsterdam nog meer geld gaan investeren om nog meer laadpunten te maken, zodat het gemakkelijker wordt om met elektrische auto’s te rijden. Daar komt nog eens de maatschappelijke druk bij kijken. We gaan steeds bewuster met het milieu om, kopen steeds meer ecologisch en zullen daarom ook eerder voor een elektrische taxi kiezen. Het laatste punt dat genoemd moet worden, is het directe voordeel.

De elektrische auto’s zijn gemiddeld niet veel duurder in aanschaf, maar zijn duidelijk goedkoper in wegenbelasting en brandstof, waardoor het ook uit financieel oogpunt een logische keuze is.

Mister-Auto heeft een uitgebreide selectie aan auto onderdelen voor uw voertuig. Bekijk meer dan 300.000 verschillende onderdelen met alle mogelijke merken en modellen. Wanneer u vragen heeft, kun u direct contact met ons opnemen. Bij ons krijgt u altijd de beste auto onderdelen voor de beste prijs.

Over de auteur