De geschiedenis van Audi

Audi is een automerk dat niet meer weg te denken is uit het straatbeeld van tegenwoordig. Het had weinig gescheeld of Audi had Horch geheten, naar de oprichter. Pas aan het einde van de jaren ’80 werd Audi echt groot en werden er steeds meer Audi’s en Audi onderdelen verkocht.

18979287_m

Het allereerste begin van de Audi is te vinden aan het einde van de negentiende eeuw. Agust Horch, een ex-medewerker van Benz, besluit dan om samen met partners een eigen automerk te starten. Dit gaat niet lang goed. Horch wil de autosport in om meer naamsbekendheid te krijgen, maar zijn partners stemmen tegen en Horch verkoopt zijn aandelen om even later zelf een automerk te starten. De naam Horch is al bezet, dus besluit de ondernemer om de Latijnse vertaling van zijn eigen achternaam te gebruiken. Audi is hierbij geboren, maar in 1932 voegt Audi zich bij Horch, DKW en Wanderer. Samen vormen zij de Auto Union groep en dit is direct de verklaring voor de vier ringen in het logo van Audi en op de Audi onderdelen.

Van Mercedes-Benz naar Volkswagen

Erg lang blijft het merk niet onafhankelijk. Tijdens de oorlog wordt Auto Union overgenomen door Mercedes-Benz en wordt de aandacht volledig gelegd op het maken van voertuigen voor het leger. Ook na de oorlog ligt de nadruk op legervoertuigen, waaronder de Munga, het eerste voertuig voor het leger dat verwarmd was. In 1965 gebeurt er iets waardoor Audi uiteindelijk groot kan worden. Het bedrijf wordt overgenomen door Volkswagen en de Audi 60 is geboren. In de jaren ’70 en ’80 blijkt Audi de redding te zijn van het moederbedrijf. De vele successen worden overgenomen door Volkswagen en samen weten deze twee autoleveranciers een groot deel van de Europese markt over te nemen. De Audi 80 en de Volkswagen Passat waren in feite dezelfde auto, maar verkochten beide bovengemiddeld.

De jaren ‘80

In de jaren ’80 wordt Audi de meer luxe uitvoering van de Volkswagen auto’s. Er wordt veel aandacht besteed aan de zogeheten Quatro techniek, de vier keer vier aandrijving die feitelijk rechtstreeks uit de legervoertuigen gehaald was en die het merk eerder geproduceerd had. Het zorgde ervoor dat Audi alle rally’s wist te winnen waar het aan deelnam en de naam van Audi werd op deze manier steeds groter. De afgelopen jaren toonde Audi zich opnieuw superieur door de LeMans te winnen met de Audi R8, maar ook Sebring en Daytona kwamen op naam van Audi te staan.

3391905_m

Het zijn niet alleen de races waarin Audi een grote naam opgebouwd heeft. De meeste modellen van Audi staan bekend als luxe uitvoeringen waarin het een genot is om te rijden. Audi besteedt veel aandacht aan technologie, wat ook niet anders kan met een slogan als ‘Vorsprung Durch Technik’ en dit geldt ook voor de Audi onderdelen die gebruikt worden om de beste prestaties te leveren op alle gebieden. Dat Audi een onderdeel van Volkswagen is, dat weten de mensen al niet eens meer.

Mister-Auto biedt een brede selectie van auto-onderdelen voor uw Audi. Bekijk nu meer dan 300.000 referenties van auto-onderdelen, ongeacht het merk of model van uw voertuig. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze hotline. U krijgt het hele jaar auto-onderdelen voor de beste prijs.

Over de auteur