Het succes van de SUV en cross-over voertuigen

De gemiddelde auto is niet bepaald geschikt voor off-road terrein en ziet er niet echt stoer uit. De gemiddelde SUV ziet er wel stoer uit en kan ook de moeilijkere terreinen met gemak aan. Het grote succes van de Nissan Qashqai moet u echter niet zoeken in de moeilijkere terreinen. Wat zijn de redenen voor het grote succes van deze auto’s?

27027974 - nissan qashqai 2 display in hong kong 2010

De gemiddelde Volkswagen, Volvo of Audi wordt gezien als een ideale familieauto. Ze zijn zuinig geworden door de jaren heen, bieden genoeg ruimte en comfort en zijn daarmee een perfecte keuze. Dit was lange tijd waar, maar de opkomst van de SUV en de cross-over auto’s hebben een einde gemaakt aan dit beeld. De Nissan Qashqai is daar een goed voorbeeld van. De auto werd geïntroduceerd in 2007 en is sindsdien een groot succes.

Waarom zijn deze grotere auto’s zo in trek?

De grotere SUV’s hebben lange tijd een slechte naam gehad. Zij zouden veel meer benzine en diesel verbruiken, en zouden overbodig zijn in de steden. Beide punten zijn inmiddels tegengesproken. De Nissan Qashqai die in 2013 gelanceerd werd, heeft een 1,2 liter turbobenzinemotor die daarmee niet direct veel meer verbruikt dan de overige auto’s. Overbodig zijn de SUV’s al helemaal niet. De meeste eigenaren spreken lovend over de hogere instap en de hoge stoelen in de auto’s. Het overzicht is beter, en voor oudere mensen is het veel makkelijker om de auto weer uit te kunnen komen, iets wat hen niet lukt bij een gemiddelde personenauto.

Het imago van de SUV en cross-over

Het imago van de grotere auto’s is lange tijd slecht geweest. Vooral het comfort liet nogal te wensen over en de meeste mensen verbonden de SUV en cross-overs direct aan de magere uitvoering van de gemiddelde jeep. Dat is tegenwoordig flink achterhaald. In de meeste Landrovers en andere SUV’s zitten alle technologische hoogstandjes die u ook in andere auto’s kunt vinden. Aangezien er veel vraag is naar deze grotere auto’s, ontwikkelt de markt zich hier ook nog eens bijzonder snel.

30371739_m

Het imago van de auto’s is aanzienlijk verbeterd, de auto is gemiddeld veiliger dan de overige opties, de mogelijkheden zijn sterk toegenomen en dit heeft ervoor gezorgd dat de auto’s het succes konden worden wat zij nu zijn.

Onderdelen voor de SUV

Het voordeel van het succes van de SUV is dat de onderdelen ook goedkoper te krijgen zijn. Auto-onderdelen voor de Nissan Qashqai zijn bijvoorbeeld eenvoudig op het internet te vinden, en kunnen direct besteld worden. Mister-Auto heeft een brede selectie aan auto-onderdelen voor uw Nissan Qashqai. Bekijk nu nog meer dan 300.000 onderdelen, ongeacht het merk of model van uw voertuig. Zijn er vragen, neemt u dan contact op met onze klantenservice zodat we u direct aan de beste auto-onderdelen kunnen helpen tegen de laagste prijs.

Over de auteur