De meest voorkomende redenen waarom u aangehouden kunt worden

Tijdens het autorijden is het belangrijk dat alles functioneert en dat u zich aan de regels houdt. Dat is niet alleen goed voor de medeweggebruikers, maar ook voor uzelf. Wanneer u zwaailichten in uw achteruitkijkspiegel ziet, vraagt u zich direct af: ‘Wat heb ik verkeerd gedaan?’

Op het moment dat de eerste auto’s in gebruik genomen werden, was er al politie, maar verkeersregels waren op dat moment nog niet nodig. De regels voor de verkeersdeelnemers kwamen pas toen er veel gebruik gemaakt werd van de wegen en het aantal auto’s sterk toenam in Europa. Vanaf dat moment is het belangrijk geworden om u aan de regels te houden die opgesteld zijn. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van de medeweggebruikers, maar ook voor uw portemonnee. Het kan namelijk flink duur worden als  u het auto achterlicht vervangen uitstelt tot na een aanhouding.

4262692_m

De meest voorkomende redenen voor een aanhouding

Een van de meest voorkomende redenen voor een aanhouding is het bumperkleven. De boete kan hierbij oplopen tot €700. Claxonneert u wel eens naar een bekende wanneer u in de auto zit, dan begaat u ook een veel voorkomende overtreding in het verkeer. Claxonneren is namelijk alleen toegestaan in geval van gevaar. Het niet gebruiken van een autogordel of het bellen op niet toegestane wijze, staan ook hoog in de lijst. Net als het rijden op plekken waar dit niet toegestaan is. Een van de meest voorkomende overtredingen is natuurlijk het overschrijden van de maximale snelheid, maar ook het rijden met een auto die niet aan de eisen voldoet is één van de goed scorende boetes bij de politie.

Aangehouden omdat lampen niet functioneren

Wanneer u tijdens het rijden afslaat zonder de richtingsaanwijzers te gebruiken, kost dit u € 90. Wanneer de richtingsaanwijzers niet werken, kunt u de auto in veel gevallen laten staan. Hebt u geluk, dan kan de agent u begeleiden naar de dichtstbijzijnde plaats waar u de lampen kunt vervangen. Ook het auto achterlicht vervangen is iets dat u beter niet uit kunt stellen, net als de remlichten van de auto. De politie controleert hier de laatste tijd steeds strenger op, omdat dit erg belangrijke lampen zijn. Zij waarschuwen achteropkomend verkeer voor het feit dat u snelheid vermindert en dat zij daar rekening mee zouden moeten houden. Wanneer de lampen niet werken, brengt u uzelf en anderen in gevaar.

2015-08-03_15h58_24

 

Het voorkomen van boetes

Een gemiddelde bekeuring kost u al snel tussen de 100 en 200 euro. Het is verstandig om zoveel mogelijk te doen om boetes te voorkomen. Dit kunt u doen door gewoon een gordel te dragen en u aan de snelheid te houden, maar daarmee bent u er dan nog niet. Zorg ervoor dat u alle lampen van de auto op voorraad hebt, inclusief zekeringen. Wanneer u gaat rijden, loopt u dan eerst even een rondje om de auto om te kijken of alles werkt zoals het zou moeten. Zo bevordert u de snelheid en het humeur van de agenten.

Over de auteur